diumenge, 25 de novembre del 2007

Vetar els mòbils?

Avui, estava repassant la premsa catalana per internet. Quan em refereixo a premsa catalana em refereixo a El Periodico de Catalunya i l'Avui (no en miro més perquè sinó m'hi podria passar tot el dia). I com sempre, vaig buscant en ells algun article interessant, perquè majoritàriament no ho són (al menys per la meva persona).

Bé, el que us volia mostrar és una notícia que he trobat al Periodico, que crec que a priori ens afecta una mica a tots, o si més no als que treballen o volen treballar en l'educació.


Cabrera s'oposa a vetar els mòbils a les escoles


EL PERIÓDICO
BARCELONA

La ministra d'Educació i Ciència, Mercedes Cabrera, va revelar ahir que no vetarà l'ús dels telèfons mòbils als col.legis. "Personalment no sóc partidària de prohibir res", va confessar. En canvi, va dir que se n'hauria de limitar l'ús en reunions o restaurants i que, al cap i a la fi, el que fan els joves és imitar el comportament dels grans. Aquestes declaracions, fetes durant una entrevista que va concedir ahir a la Cadena SER, es produeixen en ple debat sobre la qualitat de la formació que reben els estudiants després que es coneguessin els elevats índexs de fracàs escolar que es registren a Espanya.
Però Cabrera va defensar que l'educació en aquest país està "en el millor moment" i que és preferible que es parli sobre això "encara que sigui malament" per prendre consciència de la importància del tema. La responsable d'Educació es va queixar que certs informes internacionals sobre la qualitat de l'ensenyament "són fotos fixes que comparen països amb trajectòries diferents i moltes vegades són injustos". I, probablement per prevenir les crítiques que hi pot haver quan es publiqui l'estudi PISA sobre l'avaluació dels coneixements dels alumnes espanyols, la ministra va demanar als redactors de l'estudi que valorin "els esforços que s'estan fent a Espanya".
A la mateixa entrevista, Mercedes Cabrera també va discrepar del fet que els immigrants siguin els culpables que certs paràmetres de qualitat de l'escola no siguin els desitjats. "Demanaria que no s'identifiqués percentatge alt de població amb mal funcionament d'un centre escolar perquè no fem cap favor ni als alumnes ni als centres", va reclamar. I, tot seguit, va demanar que aquesta xifra sobre els nouvinguts sigui "una dada més" per aconseguir que el sistema educatiu respongui a la nova situació.

Bé, el que em crida més l'atenció de l'article és que el títol parla sobre no vetar l'ús del mòbil a l'escola, cosa que personalment crec que hauria de fer-se ja que cada vegada hi ha més nanos i més joves que tenen mòbil i tan sols observant-los una mica veus que aquests ja no poden sobreviure sense ell. Però anem a la qüestió, que sempre me'n vaig per la parra, sobre el tema dels mòbils amb prou feines en fa al·lusió a les dues primeres línies de l'article, després és dedica parlar sobre els estudis de que si Espanya està per la cua en temes d'educació i blah, blah, blah, tot això que ja sabem. No seria millor que el títol d'aquest article fos: "Espanya es troba en el millor moment en educació segons Cabrera". Suposo que no han posat aquest títol perquè llavors no captarien tant l'atenció del lector, ja que les mentides no se les llegeix ningú, o potser sí, qui sap.



----------------
Mentre estava escrivint, escoltava Adria Punti - Sota Una Col via FoxyTunes

7 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi no m'agrada gens El Periòdico "de Catalunya". Gens ni mica. És cert que donen força informació i notícies curioses que a altres diaris digitals no trobem, però de quina manera ho fa? Més d'un cop he pensat que el periòdico és més fatxa que El Mundo o La Razón o l'ABC. No t'enganyo. Ara no et sabria recordar cap exemple, però hi ha cada titular que agafa't fort. Del tot proespanyolista. Suposo que hi haurà diferents redactors cadascú amb la seva tendència, però es publica tot.

Anònim ha dit...

Em fra gràcia la part en que comenta que no és partidària de prohibir res... Crec que a l'escola s'hauria de prohibir... Gràcies pel teu comentari, i llegeix l'Avui!!! jeje fem diari!!!

Sol solet ha dit...

El que sí que està clar és que els hi agradi o no, som a la cua en educació i no és qüestió de portar mòbil o deixar-lo de portar, ni de prohibir o no prohibir del que es tracta és d'invertir més en educació, preparar millor als que esteu estudiant i crear un filtre perquè no tothom que no trobi una altra feina pugui anar a desenvolupar la seva frustració fent de professor en un institut.

Carlota ha dit...

Et podria explicar mil històries sobre l'ús dels mobils en hores de classe. És una vergonya. Jo sóc partidària de la seva prohibició, tot i que seria una de les afectades, hi sortiriem tots guanyant: alumnes i professors.
Petonets.

Sergi ha dit...

Probablement és el que tu dius, el titular enganxa més així encara que després parli d'una altra cosa. Però trobo que el tema s'hauria de debatre més, no és lògic que nens de menys de 12 anys vagin amb mòbil a l'escola, és impensable i una estupidesa. De fet, no veig per què n'han de tenir abans de ser adults i el necessitin per la feina. El mòbil s'ha convertit en una joguina, i no en una eina molt útil com podria ser. I de joguines ja n'hi ha d'altres, no cal que els nens tinguin telefonia de nova generació a les seves butxaques.

Anònim ha dit...

Els mòbils haurien de estar prohibits a les escoles i en altres llocs. Hi ha una obsessió malaltissa amb aquesta pseudo-joguina.

yourwinterwish ha dit...

Roc Si és cert que es bastat proespanyolista, però al menys em dóna informació sobre Catalunya. Aquí a la residència tan sols tinc el ABC, el Mundo i el Diario de Ávila... no crec que el periodico sigui pitjor

winkLlegeixo l'Avui per fer que la informació que obtinc dels diaris que hi ha la residència sigui un pèl més objectiva.

Sol solet Quanta raó tens, hi ha tants incompetents a la meva classe... el cert es que qualsevol pot ser mestre i no hauria de ser així.

Carlota he estat treballant amb nens més joves que tu i ja manejaven el mòbil a classe... increïble.

Xexu ja ho pots ben dir ja. Per als nens, demanar als reis un mòbil és l'equivalent a quan nosaltres demanàvem una bicicleta...

Albert certament, però cap govern prohibirà res que afecte a més de la meitat de la població...

Gràcies a tots pels vostres comentaris