dilluns, 29 de setembre del 2008

Trumfes

Ai nena, si vols venir
al camp a collir patates,
prendrem una mica el sol
darrera d'unes mates.

Feia molts anys que no feia aquest tipus de tasques, però la veritat és que va ser força entretingut. Això si, no recordava que fos tan cansat. Ara t'ajups, ara t'aixeques, ara remenes un cubell, ara remenes un sac. Va ser un no parar!

Amb la tonteria, vam fer uns 60 sacs de trumfes, i diria que els sacs eren aproximadament de 50 kg, això vol dir que venen a ser vora uns 3000 kg de patates. Osti! amb tants quilos de patates es poden fer moooltes coses.

Contant que estadisticament, segons fonts no precises, cada persona consumeix una mitjana de 48 kg de patates anuals. Partint d'aquesta mitjana, podem calcular que amb els kilograms de trumfes collits aquest cap de setmana, aproximadament podríem donar de menjar a 62 persones durant un any, i encara ens en sobrarien unes miques. Però també cal tenir en compte, que d'aquestes se n'ha de destriar les que es deixaran grillar per poder sembrar patates un altre any.

Vaja que no tindrem escassetat en fècula, això vol dir que podrem menjar patates fregides i bullides i al forn i a la brasa i guisades amb sipia i...

1 comentari:

Sergi ha dit...

Però això només és la quantitat de patates anuals, i tota la resta de coses que consumim anualment? També s'ha de tenir en compte, encara que els estudis diuen que menjant només patates podem viure força bé tot un any, però que després es comencen a tenir requeriments nutricionals. Però llavors serien més de 48 kg, és clar, que només això per tot l'any és poquet.