dimarts, 30 d’octubre del 2007

Qui té raó?

Resulta, que he estat navegant pels diversos diaris que podem trobar a Catalunya. Navegava buscant qualsevol notícia relacionada amb la manifestació que s'havia convocat ahir a les 19:00h a la Plaça Sant Jaume. I n'he trobat, i tant que n'he trobat. Una per cada diari.


És curiós veure com es pot arribar a manipular la informació depenent del caire polític d'un diari. Això ho podem veure amb les xifres que donen sobre la manifestació:

Diari Avui: 1000 persones
El Periódico de Catalunya: 900 persones
La Vanguardia: 500 persones

Ens trobem amb el mític cas de: la guàrdia urbana diu que hi ha x assistents, l'ajuntament diu que hi ha x assistents, el govern diu que hi ha x assistents, l'oposició encara hi posa cullerada tot dient x assistents... tot depenent de quin sigui el tema a tractar a la manifestació, i a favor de qui estigui. Es curiós veure que segons qui faci el recompte d'assistents es multipliquen o es divideixen. Al final per saber del cert quanta gent va a una manifestació haurem de fer com al metro, posar barreres i que vagin contant quanta gent entra a la plaça. Al menys d'aquesta manera ningú ens podrà mentir.

La guàrdia urbana de Barcelona diu que 700, però ara mateix, qui te la raó?

2 comentaris:

Laura ha dit...

Exceptuant casos com a manifestacions a per a que s'alliberi algú o en contra d'alguna catàstrofe natural, és impossible saber-ho. El recompte sempre estarà influenciat per qui el faci. En aquest cas, és bastant probable que hi hagués entre 700 (guàrdia urbana) i 1000 (un dels diaris, l'altre en té 900, és igual 900 que 1000). El que és lògic, que la Vanguàrida, un diari amb simpaties cap al Govern actual, digui que la manifestació hagi estat un fracàs. I és que estem en el país de la desinformació, amiga meva.

Roc ha dit...

no sé quina manifestació és, però encara trobo que diuen tots el mateix... Hi ha manifestacions de 500 persones per a la guàrdia urbana i 3000 pels organitzacions. El que està clar és que tots exageren. Al final t'has de conformar amb escollir el recompte que més simpatitzes.