dimecres, 27 de febrer del 2008

Posar exàmens...

La feina com a mestra de música, no només és ensenyar continguts, i assolir objectius personals i de cicle, també comporta fer una avaluació per saber si els nens han assolit bé els objectius i entès bé els continguts.

Sembla divertit posar un examen. Al menys això pensem quan som nens. "Com m'agradaria posar un examen a mi, i així posar les coses més difícils que se per a comprovar si la resta de nens les saben..." però quan et fas gran, i es tracta del teu treball, naturalment veus que no és tan fàcil posar un examen. T'has d'adaptar a l'edat, curs, als coneixements, a les habilitats, en fi, t'has d'adaptar als nens que comporten al conjunt de la classe, i de cada una de les classes que passen per l'especialista de música, i que normalment acostumen a ser totes les classes de tots els cursos de l'escola primària. En algunes ocasions també pot succeir amb les classes d'infantil, però en poques ocasions, ja que són poques les escoles en les que l'especialista imparteix les classes de música, acostuma a fer-ho el tutor.
Bé, al que anava. Em toca preparar l'examen de les tres classes de 6é. Un examen en el que els hi preguntaré sobre l'època Barroca en música, sobre els compositors de l'època Vivaldi, Häendel i Bach, també sobre alguns instruments d'altres èpoques (Viola de gamba, Zanfona, Fídula, etc.). Cal inclure-hi, altres continguts de teoria musical, com ara les alteracions i els termes d'intensitat i velocitat. Pot ser un examen entretingut.
Dilluns l'he de tenir fet, i més o menys a aquesta hora, tindré un munt de nens que estaran atents mirant la seva taula i responent a l'examen. Alguns, segurament estaran enginyant la forma de poder copiar del company del costat, qui sap. Tot es veurà.

2 comentaris:

Vier ha dit...

Viola de gamba? Zanfona? Fídula?

Per a mi, un zero com una casa, si us plau :P

Sergi ha dit...

Segur que no és gens fàcil posar un examen i ser just, preguntar les coses del nivell que toca i no passar-se ni per amunt ni per avall. Quan som nens sempre veiem els profes amb una feina molt fàcil, però quan estem de l'altre cantó...