dijous, 24 de gener del 2008

Powred by Ubuntu

El meu estimat Fawkees ja ubunteja com molts altres ordinadors catalans. Esperem que aquesta vegada tingui més futur que els altres cops.

Cal dir que jo ja havia provat alguna que altra distribució ja fa uns quants anys, com eren el Red Hat, i el Mandrake. Però totes les distribucions necessitaven aprendre't unes instruccions bàsiques, i que no acabava d'entendre. Com que llavors no hi havia gaires programes per a linux, i a més l'assumpte dels drivers no anava massa bé, vaig tornar al windows.

Quan vaig fer un curset sobre aquest sistema operatiu, em van ensenyar els "comandos" bàsics per poder utilitzar linux, en aquell cas les pràctiques les varem fer amb el Fedora Core, una distribució que deriva del antic Red Hat. No em posaré a explicar què em van ensenyar, perquè llavors això passaria a ser un manual, i d'aquests ja n'hi ha un fotimé per internet. Però tot i així instal·lar algun programa i que et funciones era força complicat, al menys per mi. Que si falta aquesta llibreria, que si aquesta no és la versió.... al final vaig desisitir i vaig tornar a windows.

Però ara, amb ubuntu tots els problemes que tenia s'han solucionat, sembla que les coses siguin més fàcils i tot.

Doncs això que el meu Fawkees ja ubunteja.

3 comentaris:

Boira ha dit...

Doncs mira...jo m'ho estic plantejant...

Laura ha dit...

Jo també fa molt temps que l'utilitzo, l'ubuntu. Em vaig canviar més per necessitat que per res més, ja que el meu xp pirata em va dir un bon dia que no se m'obria més.
He de reconèixer que sóc una mica sapastre en tot això de l'informàtica (eh, aniol) però ara m'estic posant les piles i l'ubuntu està bé, força bé. En fi, benvinguda a la comunitat.

Anònim ha dit...

Si encara quedaré com un expert, jo?
L'altre dia vaig acabar a cops de puny (quasi literals) amb una merda d'ordinador amb el Windows XP, perquè no li donava la gana de mostrar-me les unitats USB que sí que reconeixia.
Jo normalment aguanto un Vista perquè a casa no tenen ganes de pensar gaire, i tant els hi fa que les coses no funcionin bé sempre que quan s'hi posin ells sí que funcionin. Si l'ordinador fos només meu, no hagués dubtat ni un moment: Ubuntu.

Sempre em queda l'estimat Virtualbox i les màquines virtuals que em creen la il·lusió d'estar en un ordinador amb un SO que funcioni bé.
Jo he provat Debian, Ubuntu, Catix, Linkat,... Em quedo amb Ubuntu perquè és la que avui dia té més "material". Però també cal estar alerta amb el que fan les altres distribucions.

Laura: Per a existir un bon mestre hi ha d'haver uns bons alumnes.